Kirjoitukset

Eduskuntavaalit lähenevät ja vaalipaneeleja järjestetään ympäri maakuntaa. Tällä hetkellä kutsuja tulee paljon lukioilta. Oman osansa nuorten yhteiskunnallisen tietouden lisäämiseksi on tehnyt myös opiskelijakunta Sammakko ja Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry. Tästä listasta puuttuu täysin ammatilliset oppilaitokset.

Viime viikot poliittisessa keskustelussa on näyttänyt suurta roolia maksuton 2. aste kansalaisaloite. Koko homma on märkä rätti vasten kasvoja erityisesti nuorille, opiskelijajärjestöille ja lapsijärjestöille. Kansalaisaloite keräsi 53 000 nimeä. Keskusta, Kokoomus, Siniset ja perussuomalaiset äänestivät maksuttoman 2. asteen kumoon.

Vaalikiima lisääntyy koko ajan erityisesti eri puolueiden sisällä. Ei enää montaa viikkoa, kun sedät nappaa takataskusta kovat panokset ja aletaan osoittelemaan kaikkia muita puolueita. Sanasota on kuumimmillaan. Karu totuus on kuitenkin, että vaalikiima ei ihan ole vielä yltänyt kuitenkaan äänestäjälle. Kuinkahan moni esimerkiksi 18-24 vuotiaista...